Podcast: İstanbul’un Sofrası 4 – Koku, Lezzet, İnsan

İstanbul’un Sofrası panellerinde Burak’la birlikte Ekim ayında çok kıymet verdiğim, kendisinden çok şey öğrendiğim (ve öğrenmeye devam ettiğim) bir ismi ağırlama fırsatı bulmuştuk: Vedat Ozan.

Koku, koku eğitimi dendiği anda Türkiye’de akla gelen ilk isim olan Vedat Bey, yeme içmeyle ilgilenen herkesin kesinlikle kitaplarını hatmetmesi de gereken bir isim, çünkü yediğimiz ve içtiğimiz her şeyin lezzetini aslında koku sayesinde ayırt ediyor, koku yoksa yiyecek ve içecekleri pek de farklılaştıramıyoruz. Vedat Bey’in anlattıkları, tam da bunun neden böyle olduğunu açıklıyor, “tat” ile “lezzet” farkını ortaya koyuyor ve müthiş bilgilendirici bir içerik oluşturuyor. Dahası, İstanbul’a odaklanan bu seride elbette biraz da İstanbul’un farklı mahallelerine özgü lezzetler ve onların yaydığı kokulardan da bahsetmiştik.

Vedat Ozan, kadar iyi bir anlatıcı örneğini oldukça az gördüğümüzü düşünüyorum ve bu panel kaydının sonunda, eğer kendisini daha önce hiç dinlemediyseniz, muhtemelen hayranı olup daha fazla dinlemek isteyeceğinizi, daha ileri bilgiler için YouTube’daki videolarına düşeceğinizi tahmin etmek zor değil! Dilerim keyifli bir keşif olsun!

Yorum bırakın